Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

10 Trenduri in Web Design pentru 2013

Posted on August 21 2013

10 Trenduri in Web Design pentru 2013

Avand in vedere ca am trecut deja de jumatatea anului 2013, consideram ca este timpul sa aruncam o privire si asupra trend-urilor in web design pentru acest an. Unele au supravietuit din 2012 altele au fost lansate acum si devin incet, incet populare. Fie ca esti un designer profesionist sau esti la inceputul carierei tale in acest domeniu, sa arunci o privire asupra acestor trenduri este destul de important, pentru ca te va ajuta cum anume sa manageriezi site-ul tau sau cele pe ale clientilor tai.

In modul aceste vei putea sa te bucuri de un web design personalizat, care sa nu se asemene in niciun fel cu alte site-uri. Iata care sunt aceste mici sfaturi:

  • Contentul este pe primul loc

Web designerii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie informatiilor disponibile pe site, care i-ar putea interesa pe vizitatori si au inceput sa realizeze design-ul unui site in acest sens. Punerea pe primul lucru a continutului este o modalitate minimalista de a oferi vizitatorilor exact ceea ce ei cauta.

Dezvoltarea unui site web in care sa se tina cont foarte mult de continutul acestuia este o metoda foarte buna si rezultatul va fi cu siguranta unul mai bun decat in cazul in care continutul se va fi adaugat dupa realizarea proiectului de design.

  • Design receptiv

Design-ul receptiv a fost un trend in 2012 care a ramas si in 2013. Design-ul receptiv este un design unic care foloseste CSS pentru remodelarea site-ului, facandu-l astfel corespunzator pentru dispozitive diferite si dimensiuni diferite ale ecranului. Un astfel de design este cu atat mai mult mai important cu cat s-a inregistrat o crestere constanta la nivelul navigarii cu ajutorul smartphone-urilor sau tabletelor. Design-ul receptiv nu le va solicita acestora sa descarce diferite aplicatii sau sa foloseasca o versiune speciala pentru mobil a site-ului.

  • Metro

Odata cu lansarea Windows 8 si cu accentul tot mai mare pus pe design-ul simplu, continutul inaintea design-ului, multe dintre site-uri au adoptat un design similar cu tema "Metro" pentru Windows 8. Aceste modele aranjeaza continutul intr-o grila cu casute de diferite dimensiuni, de multe ori cu fotografii, pictograme mare si alte efecte.

  • Suport pentru display-urile de tip Retina

Apple a introdus display-urile de tip Retina in 2012 pentru iPhone, iPad si laptopurile MacBook Pro. Retina este numele de brand Apple pentru display-urile cu cristale lichide si o densitate mult mai mare a pixelilor. Apple sustine ca densitatea pixelilor pentru dispaly-urile Retina este suficient de mare incat ochiul uman nu este in masura sa observe pixilatia de la o distanta tipica. In 2013, multi dintre web developeri au adoptat folosirea imaginilor cu o rezolutie mai mare si design-ul receptiv pentru a indeplini cerintele utilizatorilor care navigheaza dupa dispozitive Apple cu ecran Retina.

  • Scrolling-ul la infinit

Multe site-uri de social media populare cum ar fi Pinterest, Tumblr sau Facebook suporta scrolling-ul la infinit - abilitatea unui site de incarca in mod automat mai mult continut atunci cand un utilizator deruleaza pagina site-ului. Designerii au adoptat si ei aceasta modalitate pentru a imbunatati experienta utilizatorilor, eliminand paginile dintr-un site.

  • Paralaxa

Un alt efect de defilare, care a fost, de asemenea, popular in 2012 si a ramas popular si in acest an este "paralaxa" - atunci cand doua sau mai multe obiecte paralele se muta la viteze diferite. Acest efect s-a bucurat de suport din partea browser-elor fiind usor de integrat la nivelul unui site.

  • Site-urile cu o singura pagina

Importanta de a te concentra asupra continutului unui site impreuna cu alte trend-uri in design, cum ar fi paralaxa sau derularea la infinit au condus la cresterea considerabila a popularitatii site-urilor cu o singura pagina in 2013. Aceste site-uri se axeaza mai putin pe design, iar vizitatorii stiu ca vor gasi totul pe o singura pagina.

  • Fundaluri foto si video complete

Anul trecut, background-urile ce constau intr-o singura imagine au fost extrem de populare. Anul acesta, nu doar fotografiile sunt populare, dar si cele cu video pe fundal reprezinta un trend. Multe site-uri au incoportat video-uri relevante pe design-ul de funal, tinand cont insa si de preferintele utilizatorilor Internetului.

  • Efecte CSS 3

Avand in vedere ca multe browsere suporta stilul CSS 3, multi designeri au profitat de efectele oferite de acest limbaj de programare. CSS 3 le permite designerilor sa creeze umbre, elemente transparente si chiar animatii folosind un limbaj un script simplu in schimbul imaginilor PNG sau fisierelor Flash.

  • Fonturi mari si titluri bolduite

Fonturile supradimensionate in anteturile paginilor precum si fonturile aldine au crescut in popularitate in 2013. Acest lucru ii ajuta pe vizitatorii unui site sa poata accesa mai usor si mai repede informatiile de care au nevoie precum si pe cele considerate mai importante.

Comment on this post