Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

7 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre web design

Posted on September 9 2013

Multe dintre zilele unui web designer sunt petrecute citind, facand cautari si analizand informatiile din acest domeniu. Tot timpul poti afla o multime de informatii noi si utile. Mai jos ai cateva sugestii pe care designerii si cei care un business in acest domeniu ar trebui sa le ia in considerare. Iata care sunt acestea:

1.Utilizatorilor le plac fetele

Studiile efectuate recent au relevat faptul ca fiecare utilizator al Internetului este receptiv la fetele umane. Daca inca mai ai dubii in aceasta privinta, ai putea verifica imaginile si informatiile de pe Usable World Blog. Vei observa cum imaginile vorbesc de la sine. Specialistii au ajuns la concluzia conform careia chiar si un copil de 11 luni priveste fix fata oamenilor din imagini. Este un obicei pe care il avem inca de mici.

Utilizatorii isi petrec mai mult timp studiind fetele oamenilor, mai ales cand acestea sunt imagini cu bebelusi. Utilizatorii incearca sa inteleaga ceea ce bebelusul gandeste si abia apoi citesc textul din jurul imaginii.

Atunci cand vine vorba despre site-uri, imaginile au un efect masurabil in modul in care utilizatorii le folosesc. Este important sa lucrezi cu persoane profesioniste care inteleg uzabilitatea unui site si efectul pe care imaginile il au, incuranjand astfel utilizatorii sa ia decizia potrivita.

2.Un site bun este rentabil

In primul rand, nu trebuie sa asociez termenul “rentabil” cu “ieftin”. Site-urile rentabile sunt cele care aduc o rata profitabila a profitului si pretul lor porneste de la cel putin 500 de dolari, putand ajungfe si pana la 3000 de dolari.

Voi da drept exemplu site-ul unuia dintre clientii mei de top si voi demonstra cum site-ul acesta este unul rentabil pentru afacerea pe care o desfasoara.

Clientul meu se bucura de o afacere bine pusa la punct in domeniul constructiilor. Acesta a angajat compania de web design la care lucrez eu pentru a realiza un site de e-commerce pentru produsele pe care ei le comercializeaza. Investitia initiala in dezvoltare si servicii de web design a site-ului a fost de 50.000 de dolari. Dupa aceasta, costurile anuale de marketing, mentenanta si alte update-uri au fost de 40.000 de dolari. Ti s-ar putea parea o suma colosala, insa site-ul in sine genereaza venituri de peste 1.000.000 de dolari anual. Site-ul clientului meu asigura un venit mai mare decat orice alta persoana din companie il poate aduce. Salariul anual al persoanei care genereaza cele mai mari venituri clientului meu este insa mai mare decat costurile anuale pentru intretinerea site-ului.

Costurile de realizare ale site-ului au fost departe de a fi unele ieftine, dar per ansamblu, putem aprecia ca acesta este unul rentabil. Acesta este o sursa importanta de venituri pentru companie si in acelasi timp reprezinta un serviciu excelent pentru clienti.

3.Design profesionist = credibilitate

Fiecare proprietar al unei afaceri stie este constient de faptul ca doar daca va castiga increderea clientilor sai va putea urma o cale mai usoara spre success.

Un site web este adesea primul punct de contact cu un client nou. Daca site-ul prezentarii companiei tale este unul credibil, sansele de a incheia parteneriate cu noi clienti vor creste considerabil. In caz contrar, ar putea dura doar doua secunde pana cand clientul tau sa gaseasca un competitor mult mai credibil. Asadar, tine cont de aceste aspecte si vei reusi sa beneficiezi de cel mai bun site pentru business-ul tau.

4.Social Media chiar conteaza

Contactul semnificativ cu clientii, colaboratorii si chiar anagajatii tai, conteaza considerabil. Si cum mai bine sa se realizeze, daca nu prin intermediul canalelor Social Media? Iata cateva statistici care te pot ajuta sa afli mai multe despre impactul pe care Social Media are:

  • Peste 3.5 miliarde de postari sunt distribuite in fiecare saptamana pe Facebook – link-uri, stiri, postari pe blog;
  • Tweeter contribuie, de asemenea, cu peste 1 milion de tweet-uri in fiecare ora;
  • Dintre utilizatorii de Social Media , 26% au incredere complete in Blog-urile scrise de oamenii pe care ii cunosc si cu 23% au incredere de postarile prietenilor de pe Facebook;
  • 46% dintre utilizatorii de Internet interactioneaza cu retelele de Social Media in fiecare zi;
  • Americanii pierd aproape un sfert din timpul lor online pe retelele de Social Media si blog-uri.

Lista poate continua, dar sunt de parere ca le vei putea descopri si singur pe cele care conteaza cu tine. Acestea iti vor oferi o idee de baza de ce anume Social Media conteaza pentru o afacere in online.

5.Utilizatorii ignora anunturile

Utilizatorii Internet-ului sunt foarte bune in ceea ce priveste in ignorarea anunturilor de pe site-uri, chiar daca acestea ar putea fi utile. Cred ca acest lucru este mai ales valabil pentru orice element de design care nu este relevant pentru continut.

6.Daca nu ai un site, nu existi

Cred ca unul dintre cele mai importante lucruri este sa intelegi faptul ca Internetul a devenit rapid indispensabil in orice domeniu. Oamenii se bazeaza pe resursele pe care le ofera Internetul nu doar pentru achizitionarea de produse, dar, de asemenea, pentru cercetarea, reviziuirea si masurarea credibilitatii unei companii inainte de a lua o decizie de cumparare, online sau offline.

Daca afacerea ta nu se bucura de un site profesionist, aceasta, practic nu exista. Fara un site, concurentii tai, care au un site profesionist, va fi mult mai bine pentru tine. Nu uita ca un design slab pentru site-ul tau ar putea fi cu mult mai rau decat in cazul in care nu vei beneficia de niciun site.

7.Trebuie sa ai anumite cerinte clare pentru a putea actiona

Ce iti doresti sa faca vizitatorii pe site-ul tau? Sa afle mai multe informatii, sa downloadeze o carte, sa cumpere un produs sau sa se incrie pentru newsletter? Oferi tu toate aceste lucruri? Atunci sa ii ghidezi. Cum si de ce un vizitator ar trebui sa faca ceva pentru ca totul sa ii fie evident?

Daca nu faci acest lucru bine, este probabil sa ratezi o multime de oportunitati de a te conecta cu clientii de care ai nevoie.

Comment on this post